TEAM NIKON: OPAL COAST

20 juni 2016

Reizen

Dat het dichtbij huis ook erg mooi kan zijn, vergeten we allebei nogal snel. Ver weg, dáár willen we naartoe! Op zijn minst een paar uur in een vliegtuig zitten, want dan komt het goed. Waar dat door komt weet ik niet precies. Misschien zijn het de compleet andere culturen die je dan aantreft? Culturen waar je totaal niks van begrijpt, maar waar je wel urenlang (met open mond) naar kunt kijken,

Of zijn het de andere landschappen? Hoge bergketens, immense watervallen, stille meren of eindeloze wegen waar je je alleen op de wereld waant kennen we namelijk al net zo min.

Vaak is het ook het gevoel wat een vliegreis met zich meebrengt. In een vliegtuig heb je het gevoel pas écht wég te zijn, letterlijk en figuurlijk gevlucht uit de dagelijkse beslommeringen. Toegeven....zo klinkt het wel wat dramatisch....maar onbewust is het misschien wel zo.   

De Opaalkust in Frankrijk stond wel op mijn to-go-to lijstje, maar ergens ver weg.

Frankrijk... daar ga je naartoe als je "oud" bent, lichamelijk geen verre reizen meer aankunt, of niet meer kunt vliegen om wat voor reden dan ook. Maar aan de andere kant, om met de Wijze Woorden van Loesje te spreken: je kunt pas echt tijd verspillen als je vergeet ervan te genieten. Dus dat was de reden dat we min of meer spontaan besloten een paar dagen naar de Opaalkust te gaan. Per slot van rekening is het nog geen 4 uur rijden vanaf huis. En eerlijk is eerlijk, zodra je de Franse grens over bent gestoken en je door het glooiende landschap rijd, komt dat vakantie gevoel tóch kriebelen in je buik. En als je dan ook nog met handen en voeten met de plaatselijke bevolking moet communiceren omdat dat je Frans uit de brugklas niet echt is blijven hangen, dan waan je je ook nog eens héél ver weg!

 

Enjoy!

Monique & Jan 

Reactie schrijven

Commentaren: 0