TEAM NIKON: BAVARIAN FOREST

29 april 2013 

Reizen

Waar ga je als fotografenkoppel naartoe als je er even tussenuit wilt, niet te ver weg en toch wildlife wilt zien in andere omstandigheden? Dan plan je een trip naar het koude, winterse Zuidoost Duitsland. Deze reis bracht ons naar het Beierse Woud, waar we oa bruine beren, lynxen en wolven hebben gefotografeerd. Voor een koukleum zoals ik was het soms nogaleen opgave, maar gelukkig hadden we in plaats van de gebruikelijke -20 graden nu slechts een schamele -7 graden. Niettemin was het evengoed ontzettend koud! 

 

In de twee weken dat we in dit gebied waren hebben we veel grijze, bewolkte dagen gehad met heel veel sneeuwval. Slechts twee keer liet het zonnetje zich voorzichtig zien. Er wordt wel eens gezegd dat een foto soms wat extremer weer nodig heeft, en dat klopt helemaal. Onze beste shots zijn gemaakt tijdens de dagen dat het heftig sneeuwde, liggend onder een paraplu in een door wilde zwijnen gegraven kuil ;-)

 

Ons geduld en doorzettingsvermogen werd behoorlijk op de proef gesteld bij de wolven. Bij de eerste roedel stonden we 5 dagen te wachten tijdens -7 graden op 'iets' wat niet gebeurde. Geen activiteit van de roedel en de rangers die de voedertijden aan hun laars lapten. Bij de tweede roedel werd ons geduld beloond met alles waar we op hoopten: gedrag, activiteit, en mooie shots.

Wat een fantastische ervaring!

 

In 7 minuten, een kort verslagje

 

Enjoy,

Monique & Jan. 

Commentaren: 5
 • #5

  Jan (donderdag, 09 juli 2015 06:41)

  Ha lief,

  Hoe jij met dieren om kunt gaan, dat zie je terug in je fotowerk,
  Gewoon heel erg bijzonder...super mooi!!

  Jan

 • #4

  Mams (woensdag, 08 juli 2015 21:19)

  In een woord GEWELDIG...

 • #3

  Anita (woensdag, 08 juli 2015 21:19)

  Nog maar een keer kijken, zo mooi!

 • #2

  Myriam Bakens (woensdag, 08 juli 2015 21:18)

  Wat een prachtige, fascinerende foto's en mooi gekozen muziek. Geweldig!

 • #1

  Johan (woensdag, 08 juli 2015 21:10)

  Mooie foto's!